in Blog

Google Posts: de nieuwste functie van Google Mijn Bedrijf

Google Posts is een nieuwe gratis functie van Google Mijn Bedrijf waarmee je content direct kunt publiceren in de zoekmachine. Met Google Posts kun je nieuwe artikelen, evenementen, speciale acties en andere zaken die aandacht verdienen eenvoudig toevoegen aan je bedrijfspagina. Je content wordt dan vindbaar in de organische zoekresultaten, in Google Maps en op je bedrijfspagina zelf.

Hoe maak je een Google Post?

Om een Google Post te maken, log je in op Google Mijn Bedrijf. Zodra je succesvol bent ingelogd krijg je het dashboard te zien.

Google Mijn Bedrijf dashboard

Klik linksboven in op het tabblad ‘Berichten’, waarna je meteen kunt beginnen met het schrijven van je post. Je kunt kiezen uit verschillende opties. Zo kun je je tekst (100 tot 300 woorden) verrijken met een foto en met verschillende call-to-actions zoals ‘Bestellen’, ‘Meer informatie’, ‘Bekijk aanbod’, ‘Reserveren’ en ‘Registreren’. Heb je bijvoorbeeld een nieuw product in je webshop, dan kun je deze met Google Posts aankondigen met een korte tekst, een mooie productfoto en een bestelknop.

Google Post maken

Zodra je klaar bent met je post kun je op ‘Voorbeeld’ klikken om een testversie van je bericht te bekijken. Helemaal tevreden? Klik op ‘Publiceren’ rechtsboven in je editor.

Google Post publiceren

Houdbaarheid van Google Posts

Na zeven dagen wordt je Google Post automatisch verwijderd door Google zelf. Evenementen vormen echter een uitzondering, deze worden na het evenement pas verwijderd. Op deze manier ‘dwingt’ Google de gebruikers om hun content actueel te houden.

Google Posts voor lokale vindbaarheid

Google Mijn Bedrijf biedt veel mogelijkheden voor ondernemers om lokaal goed vindbaar te zijn. Google Posts is een mooie nieuwe feature en we raden ieder bedrijf aan om ermee aan de slag te gaan.

Leestip: 5 tips voor een sterke Google Post

Google Posts op bedrijfspagina

Heb je hulp nodig bij het maken en publiceren van de juiste content? Of bij het aanmaken of optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-pagina? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false”]
Gerelateerde artikelen